Pagi ni masak tomyam...rasa nak hirup kuah masam-masam pedas.Seperiuk tomyam dari pagi bawa ke petang.Pagi sarap bihun tomyam,tengahari nasi putih goreng telur dadar sudah memadai,petang nanti hirup ratah tomyam je.Nak cepat masak aje yang mudah.Kadang ada juga masa malas nak masak nak makan kat luar tapi nak kena bersiap bagai dah sampai kedai order tomyam campur dibantainya bagi tomyam serai.
Hahahaha.. baik masak sendiri, boleh kurangkan serai dalam mangkuk, hahaha.
ReplyDeleteKann…kena selak2 cari mana isi yang boleh makan. Hahah
ReplyDeleteAkak sejak kenal pes tomyam dari Thai (lupa nama brand), memang lebih suka buat tomyam sendiri. Sedap dan puas hati.
amboi awal pagi dah bertomyam ye kak
ReplyDeletemasak tomyam wajib ada telur dadar
ReplyDeleteEntah kenapa wak tak pernah minat tom yam
ReplyDeletesaya suka kalau meratah atau makan dengan kue teow.Kalau makan dengan nasi saya suka lauk kering-kering
ReplyDeleteSedapnya tomyam..Terasa rasa kesedapan tomyam pekat dan pedas. Ada tomyam boleh ulang makan dengan nasi atau bihun.
ReplyDelete