Wednesday, November 16, 2022

WORDLESS WEDNESDAY~LEMPENG

 

Semalam masak kari udang campur terung.Dah habis makan petang lauk ada sikit lagi baki.Simpan masuk peti.Pagi ni bangun terus melempeng cicah dengan kari udang.Sesekali di pagi hari sarapan legend sarapan orang dolu-dolu.Tapi tu lah sorang nak lempeng kosong nak sapu nutella,sorang nak lempeng kelapa,yang paling special saya punya lempeng pisang+kelapa terliur terpengaruh dengan mamacella lempeng pisang kelapa muda tapi lempeng dia lagi power ada lawan sambal bilis petai.Dalam rumah ni petai dilarang masuk..huhu ape lah nasib ku😅

18 comments:

  1. Ehh, sama menu sarapan kite pagi ni. Hihihi

    ReplyDelete
  2. sedap tu..br je mkn time outstation last week

    ReplyDelete
  3. Sedap ni lempeng cicah kuah kari.. mmg fav anak2 sy

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh la kan buat alas perut sebelum keluar rumah pagi2 nak biarkan anak suami keluar rumah perut kosong rasa bersalah

      Delete
  4. Alaa... Sambal Sardin dah habis pulak nak melempeng. Yang sorang tekak omputeh nampaknya tu, makan ngan nutella, hihi.

    ReplyDelete
  5. Sedapnya sarapan menu legend macam ni. Lama pula tak melempeng. Kalau ada lauk lebih berkuah atau sambal, memang buat lempeng lah lawan dia. Apalah salah si petai tu. hehehe...

    ReplyDelete
  6. Uittt...lawo lemopeng Afzan...kemas.
    Saya punya lempeng hilang bentuk...hahaha

    ReplyDelete
  7. Sedapnya lempeng.. Cicah dgn sambal ikan bilis pun sedap kn.. ;)

    ReplyDelete
  8. Ya Allah..sana sini nampak org melempeng. bila kita nak melempeng pulak ni?

    ReplyDelete
  9. Kita sama - team lempeng pisang+kelapa 😋

    ReplyDelete
  10. Dah dapat idea dah nak buat apa dgn kuah kari Ikan jap lagi hihi ..

    ReplyDelete
  11. lempeng sedapp., tiber tringt lagu ko goreng lempeng, lempengnya hangus., hehehe

    ReplyDelete
  12. Alahai kasihan tidak boleh bawa masuk petai.

    ReplyDelete
  13. Cantiknya lempeng! Kalau saya makan tiga keping macam tak cukup tau.

    ReplyDelete

Terima kasih singgah komen..