Selalu kalau teringin laksa Johor,mesti rasa serba tak kena,ada yang kuahnya cair,ada pula rasa ikan dia tenggelam.Tapi yang ni dah jumpa yang perfect!Kuahnya pekat,cukup rasa ikan,lemak manisnya pun ngam.
Hirisan timun dia salah bukan gaya hirisan macam orang Johor selalu buat tapi boleh pejam mata je kali ni sebab kuah dan sambal belacan dia memang sedap sangat.Bila dah jumpa kuah padu,benda kecil macam tu boleh dimaafkan😂
Sebelum ni pernah banyak kali juga kirim laksa Johor Anora dengan waled bila dia ke Mindef.Kali ni tak payah kirim jauh-jauh dah,lagi dekat lagi senang nak ulang beli bila teringin.Kedai dia biasa je dalam kawasan industri Indera Mahkota 14,tak ada rupa tempat makan yang menarik pun,tempat simple tapi ada isinya yang 'berhantu'.
Nikmat kecil macam ni pun dah cukup buat hati bahagia kan.Tengah teringin laksa Johor,tiba-tiba jumpa yang kena dengan tekak di tempat sendiri pula tu.Nak cuba buat sendiri ntah bila😅

Wah, tengok pun dah tau sedan ni. Bahan2 semua cukup. Yang penting kuahnya cukup rasa ikan dan sambal belacan tu pun kena padu jugak 😄
ReplyDeletekuah Laksa Johor kena pekat. tak pekat tu namanya tipu resepi. hehehe. hirisan timun kena berlingkar2 tu br padan kan. tp kalau tak dpt, kena kuah betul tu mmg heaven la kan.
ReplyDeletetgok pun tau sedap..lama x makan laksa johor walau kahwin ngan org johor
ReplyDeleteNampak colorful laksa johornya. Kalau laksa, akak prefer laksa utara. Pernah juga makan laksa Johor ni....
ReplyDeletelinda tak reti makan laksa johor nie
ReplyDelete