Semalam masak kari udang campur terung.Dah habis makan petang lauk ada sikit lagi baki.Simpan masuk peti.Pagi ni bangun terus melempeng cicah dengan kari udang.Sesekali di pagi hari sarapan legend sarapan orang dolu-dolu.Tapi tu lah sorang nak lempeng kosong nak sapu nutella,sorang nak lempeng kelapa,yang paling special saya punya lempeng pisang+kelapa terliur terpengaruh dengan mamacella lempeng pisang kelapa muda tapi lempeng dia lagi power ada lawan sambal bilis petai.Dalam rumah ni petai dilarang masuk..huhu ape lah nasib ku😅
Ehh, sama menu sarapan kite pagi ni. Hihihi
ReplyDeleteterliur tengok makngah melempeng
Deletesedap tu..br je mkn time outstation last week
ReplyDeletelempeng tganu ke kak lagi la sedap
DeleteSedap ni lempeng cicah kuah kari.. mmg fav anak2 sy
ReplyDeleteboleh la kan buat alas perut sebelum keluar rumah pagi2 nak biarkan anak suami keluar rumah perut kosong rasa bersalah
DeleteAlaa... Sambal Sardin dah habis pulak nak melempeng. Yang sorang tekak omputeh nampaknya tu, makan ngan nutella, hihi.
ReplyDeleteLempeng dengan kari.. memang powerlah..
ReplyDeleteSedapnya sarapan menu legend macam ni. Lama pula tak melempeng. Kalau ada lauk lebih berkuah atau sambal, memang buat lempeng lah lawan dia. Apalah salah si petai tu. hehehe...
ReplyDeleteUittt...lawo lemopeng Afzan...kemas.
ReplyDeleteSaya punya lempeng hilang bentuk...hahaha
Melempeng kita!
ReplyDeleteSedapnya lempeng.. Cicah dgn sambal ikan bilis pun sedap kn.. ;)
ReplyDeleteYa Allah..sana sini nampak org melempeng. bila kita nak melempeng pulak ni?
ReplyDeleteKita sama - team lempeng pisang+kelapa 😋
ReplyDeleteDah dapat idea dah nak buat apa dgn kuah kari Ikan jap lagi hihi ..
ReplyDeletelempeng sedapp., tiber tringt lagu ko goreng lempeng, lempengnya hangus., hehehe
ReplyDeleteAlahai kasihan tidak boleh bawa masuk petai.
ReplyDeleteCantiknya lempeng! Kalau saya makan tiga keping macam tak cukup tau.
ReplyDelete